Ob praznovanju dneva žena.

V  nedeljo smo uživale v drobnih ali velikih pozornostih, ki so nam jih naklonili naši najbližji, danes pa praznujemo v družbi prijateljev.

Dan za dnem,   celo leto, si naši najbližji želijo, da smo jim na voljo, vsi pričakujejo, da smo tudi vedno dobre volje. Samo zase si včasih vzamemo premalo časa. Imamo veliko vlog smo: žene, mame, tašče, babice……in še kaj in nosimo veliko  odgovornost.

Me pa se vseeno zavedamo, da je življenje lahko  praznik, zato se ga veselimo. Smo aktivne in obiskujemo veliko dejavnosti v našem centru. Uživamo torej  vsak dan, ki nam je dan! Srečen je tisti, ki mu veliko pomenijo malenkosti, ki ga osrečujejo drobne pozornosti.  Sreča je, ko smo v družbi ljudi, ki nas spoštujejo in nas imajo radi.

Najlepše naše vsakodnevno darilo je  veselje do življenja in nasmeh, lepa-prijazna beseda, optimizem in vzpodbuda. Večkrat kot doslej si vzemimo čas čisto zase. Ko smo zdrave in srečne,  lahko poskrbimo za vse naše najbližje, tiste, ki  nas imajo radi in tiste, ki nas potrebujejo.

Biti ljubljena, slišana, spoštovana, sprejeta in razumljena … biti sogovornica in soustvarjalka, vse to so najgloblja hrepenenja, ki jih nosi v sebi vsaka ženska v vseh življenjskih obdobjih.

Življenje nam polepšajo tudi lepi spomini.  Spomnim se, kako smo ob tem prazniku v šoli brali črtice Ivana Cankarja: Skodelica kave ali Mater je zatajil, pa Prežihove Solzice in še kaj, kako smo za mame nabirali telohe in  zvončke in kako so jih bile vesele.

Naj zaključim z mislijo, ki mi jo je  ob prazniku rekla hči: »Brez žensk bi na svetu turobno bilo! Le kdo bi nas ljubil, objemal sladko?«

Iva Grmek, 13.3.2015

Advertisements
This entry was posted in Literarni prispevki, Rastline. Bookmark the permalink.

Napišite komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s