Odprimo življenju pot!

V dnevnem centru aktivnosti za starejše so poskrbeli za upokojence oz. starejše občane, da tudi umsko in fizično krepimo naše zdravje. Center je odprt cel dan in v njem se dogajajo različne dejavnosti, za katere v mladosti ni bilo niti možnosti niti časa. Bilo je treba ustvarjati domove, skrbeti za družine itd. Sedaj pa so otroci šli vsak po svoje in ostali smo sami in starejši.
Ampak ni se treba zapirati med štiri stene in misliti kako nam je hudo. Zato so poskrbeli pridni, mlajši ljudje, ki nam omogočajo, da se v dnevnih centrih družimo, imamo razne aktivnosti, telovadimo, slikamo, delamo ročna dela, učimo se tujih jezikov, računalništva itd. Za vse to poskrbijo naše vodje centrov, ki se trudijo, da v centrih poteka vse tako kot je treba.
Kdo bi si mislil, da se nogavice lahko uporabi še za kaj drugega in ne le, da nas grejejo. Iz poškodovanih najlonk lahko recimo naredimo rožice, ki nam krasijo domove.
Najbolj pa je zdravo druženje starejših. Vsako jutro nas pred in po aktivnostih čaka čaj, kavica. Za to poskrbijo naše pridne in prijazne punce, ki vodijo centre in za prijaznost smo jim zelo hvaležni. Kaj je lepšega kot to, da te na stara leta sprejme mlad, prijazen obraz. In to so naše vodje z mentorji – prostovoljci, ki delujejo v centru. Mi pa si krepimo duha in telo, saj to v starosti najbolj potrebujemo. Če si aktiven imajo zdravniki z nami manj dela. Smeh pravijo je pol zdravja, tega pa v naših dnevnih centrih ne manjka.
Zato smo hvaležni, da so nam na starost omogočili tako lepo druženje. Hvala!
Pridružite se nam!
Lada Baraga

Ljubljana, 14. maj 2014

Advertisements
This entry was posted in Izkušnje iz DCA. Bookmark the permalink.

Napišite komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s