Slikarska delavnica v Izoli – vtisi udeležencev

27 “slikark in slikarjev” DCA s Povšetove in Gosposvetske je zavidljivo lep dan preživelo v Izoli poleg hotela Delfin. Razpostavili smo stolčke, stojala, platna, akrilne barve, čopiče, in zagrizli v opazovanje. Slikali smo, kar nam je poželelo srce. V mirnem okolju smo prisluhnili prišepetavanju valov in ustvarjali. Nekaterim je bilo všeč malce oddaljen mestece, drugim viseči čoln, hribčki daleč zadaj, kakšna barka na odprtem morju… Najbolj vztrajni so “malali” do konca, ostali smo se še sprehodili skozi dosti zeleno Izolo, potopili noge v hladno morje, in si zaželeli ostati vsaj še nekaj dni. V dobri družbi in pod Vandinim (za njo značilnim mirnim ponašanjem) mentorstvom smo ustvarili lepe malarije, ki jih bomo čez kakšen mesec razstavili na Povšetovi. Čudovito smo se imeli, bogatejši smo za izkušnjo slikanja morskega dela sveta. Hvala vsem, ki ste z menoj delili čudovite občutke. Se vidimo kmalu!

Aiša

Z velikim veseljem smo se slikarji spravili na morje v Izolo, da bi risali okoliš in morje. Spravili smo se na skale in na pomol, da smo pri prelepem vremenu imeli čudoviti razgled na lepo Izolo. Po končanem delu smo občudovali slike, ki smo jih ustvarili in si privoščili lep sprehod po Izoli. Naredili gasilski posnetek in vsi veseli prišli proti večeru v Ljubljano.

Ivica

Bilo je prijetno doživetje, ki ostane v spominu. Čudovit razgled je ponujal za slikarska ustvarjanja veliko možnosti.

Ivanka

To je bil moj prvi izlet odkar se udeležujem dejavnosti v DCA. Bilo je zelo lepo, sproščajoče. Všeč mi je bilo, ker smo nekaj časa slikali, nato smo si ogledali mesto Izola, šli na sladoled in posedeli na klopci ob morju. Vsi smo se dobro razumeli, tako, da se bom še kdaj udeležila slikarske avanture.

Breda

Prijeten dan je vabil na izlet v Izolo našo skupino slikarske delavnice. Vzdušje je bilo veselo že na avtobusu, ko pa smo prispeli na morje, nas je že prevzel pogled na morsko obalo ter ladje, zasidrane v zalivu. Izbrali smo si vsak svoj prostor in že smo se zatopili v slikanje narave, morja, oddaljenega naselja in hribov v ozadju. Zelo hitro je minil dan v prijetni družbi in kmalu je že prišla ura, ko smo odrinili nazaj v Ljubljano. Upam, da bomo kmalu ponovili podoben izlet.

Vlasta

Z izletom sem bila zelo zadovoljna. Slikala sem z akrilno tehniko. Mesto slikanja je bilo v senci z lepim razgledom na obalo s svetilnikom. Dogovorili smo se, da bomo našo slikarsko enodnevno  dogodivščino ponovili.

Stanka

Izbor lokacije je bila zelo ustrezna. Vzdušje je bilo na izletu odlično, tako na avtobusu, kot na mestu slikanja. Organizacija izleta je bila zelo dobra, kar gre zasluga naši mentorici Vandi. Želim si še kakšnega takšnega druženja.

Tatjana

 

Advertisements
This entry was posted in Izkušnje iz DCA. Bookmark the permalink.

Napišite komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s