Medgeneracijsko druženje v DCA Vič

 Ko junija v šolah šolski zvonec zazvoni in se začnejo težko pričakovane počitnice, in ko otroci zavpijejo »ju, hu, hu, počitnice so tu«, se za mnoge starše začnejo skrbi, saj varstva za otroke ni.

Vemo, da so počitnice dolge dva meseca. Starši lahko koristijo svoj letni dopust največkrat le dvanajst delovnih dni. »Kam pa potem z otrokom?« se sprašujejo. Plavalni tečaji so največkrat predragi, varstvo v Živalskem vrtu prav tako. Druga varstva, katerih ni malo, pa so žal organizirana tako (od 9.00 do 14.00), da mora manjšega otroka nekdo do varstva pripeljati in ga kasneje tudi prevzeti. Tukaj se spet pojavi problem, koga lahko prosiš, da ti bo vozil otroke sem in tja. Pa tudi poceni ni.

No, sedaj pa pridejo na vrsto babice. »Baka servis« je zagotovo najbolj iskano in zaželeno varstvo.

Članice DCA na Viču prav rade pripeljemo svoje vnuke na jutranjo telovadbo, ustvarjalne delavnice, pa tudi na vaje iz logike in utrjevanja spomina. Takoj na začetku jih zaposlimo s tem, da vpišejo prisotne člane v zvezek za druženje ob kavi in piškotih ter v zvezek za telovadbo in ostale dejavnosti. Tako prebijemo »led« nerodnosti.

V juliju mesecu se nam je pridružila tudi devetletna deklica Ademija, doma iz Bosne. Kljub različnima jezikoma sta se s sedemletno Tajo iz Kamnika prav lepo sporazumevali in postali dobri prijateljici. Poleg tega, da sta pridno telovadili z nami, sta radi igrali pikado in seveda, risali in pisali po tabli.

A - tabla A - telovadba

Vesela sem, da sem tudi letos svojo vnukinjo pripeljala v DCA. Že lani je spoznala naše dejavnosti, saj se je udeležila ustvarjalnih delavnic, kjer se je naučila izdelovati ogrlice. Še danes večkrat pove, kako je super tam, kamor hodi babi.

Babice pripeljite svoje vnuke!

Babi Tatjana.

Advertisements
This entry was posted in Medgeneracijsko. Bookmark the permalink.

Napišite komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s